Versnelling bouwdroging

Bij de verbouwing of bouw van een huis of ander gebouw kan de droging versneld worden op 2 manieren ,die in combinatie de droogtijd nog versnelleren.

Ventilatie aanzetten

De eerste manier is door het plaatsen van een krachtige ventilator. Hierbij is het mogelijk het ontvochtigings proces te laten dalen met 50%. Want door de sterkere luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats waardoor er een versnelling in het droogproces optreedt. Daarbij is het zaak dat de ventilatoren in geen geval rechtstreeks op de muren en/of plafonds blazen. Het is uiterst belangrijk dat men deze steeds langs de oppervlakten laat blazen.

Verwarmingstoestel installeren

De tweede manier is door het plaatsen van een verwarmingstoestel, het liefst in aanvulling op de ventilator.

De reden hiervoor is dat bij een temperatuur tussen 0 °C en 7 °C de bouwmaterialen weinig vocht afgeven en in die situatie de bouwdroger niet effectief zijn werk kan doen. Want het is een gegeven dat hoe hoger de temperatuur in het gebouw is, hoe meer vocht de muren zullen afgeven. Zeker in de wintermaanden is het aangeraden om continu bij te verwarmen. Hiervoor zijn verwarmigstoestellen bij de gespecialiseerde bouwdroogleverancier verkrijgbaar,die zijn speciaal ontwikkeld voor bouwdroging

Advertenties