Waarom een bouwdroger huren een goed keuze is

In België en Nederland heerst vaak de misvatting wanneer het eenmaal zomer is ,een bouwdroger huren niet meer noodzakelijk is. U zult er echter versteld van staan hoe lang het eigenlijk kan duren dat verf en gipswerk daadwerkelijk gedroogd is.Eigenlijk is dat niet heel wonderbaarlijk. Onze zomers zijn namelijk niet de hete, droge zomers die men in het zuiden ervaart. Sterker nog, in de zomer wilt de vochtgehalte van de buitenlucht nog zelfs wel eens toenemen en een zomers buitje is dan ook niet ongewoon. Al deze zaken kunnen al het gedane werk te niet doen wanneer een bouwdroger huren niet uw voorkeur heeft.

Wat kan er fout gaan zonder bouwdroger?

Wat kan er mis lopen als u geen bouwdroger wil http://www.bouwdrogers.be/ gaan huren?

Ten eerste loopt u vertraging op omdat door de vocht in de lucht het drogen van verf en stucwerk langer duurt. Dit is echter vooral vervelend en niet perse schadelijk.

Het wordt erger als door vocht in de lucht schimmels zich gaan ontwikkelen. Deze schimmels zorgen voor een erge geur, verzwakken beton- en houtconstructies en zien er bovendien niet appetijtelijk uit.

Daarnaast hebben schimmels een negatief effect op al uw verf- en stukadoorwerkzaamheden. U zult na het verwijderen van schimmels  en vocht alles opnieuw moeten stuccen en verven.

Is het huren van een bouwdroger genoeg?

Bent u met het huren van een bouwdroger bouwdroger helemaal klaar? Ja en nee. Wanneer het buiten erg koud is, komt het vocht niet meer in de lucht. Dit betekent echter niet dat er geen vocht meer op de werkplek aanwezig is.

Het is aan te raden om tijdens de verbouwing vocht uit alle materialen te ontvochtiger onttrekken. Dit kunt u doen door naast uw bouwdroger ook nog een bouwkachel bij te plaatsen. Deze gaat de ruimte verwarmen waardoor vocht in de lucht vrij komt. Deze vochtige deeltjes worden dan uit de lucht gehaald door de bouwdroger.

Het resultaat is dat u niet op een later moment, wanneer de temperatuur stijgt, alsnog schade ondervindt van vocht in de lucht. Opnieuw een overtuigend argument voor een bouwdroger huren.

Advertenties